Nieuws

♣ STIJLTRENDS

 
Wij hebben gezien in het Zuiden hoe leuk het buiten leven kan zijn, alles wordt er tot tuin omgebouwd, zelfs het kleinste balkon van een flat. De Engelsen daarentegen associëren de aandacht voor de tuin met werken in de tuin, wij hebben een lange traditie van zitten in de tuin, vandaar het succes van tuinmeubilair. Vroeger hadden achtertuinen niets huiselijks, er werden vooral groenten in gekweekt, of indien ze klein waren, werden ze volledig betegeld. 
We ontwikkelden langzaam maar zeker een fascinatie voor de mediterrane levensstijl. Dat merk je aan het aantal terrassen in de stad, dat heeft zeker te maken met het gevoel voor het goede leven dat we van de Fransen overnemen. We hebben gezien dat het Zuiden leuk is, dus mag het. De tuin onderging uiteraard een gedaanteverwisseling. De groentetuin werd een siertuin en vervolgens groene kamer. Grote tuinen worden opgedeeld in hoeken om te eten, voor de barbecue of om te zitten. Vroeger was de tuintafel een tafeltje bij de serre. Nu is het een grote eettafel die in de buurt van de keuken staat en onze leefruimte wordt door getrokken naar buiten en de tuin wint aan belang. Onbewust grijpt men naar voorbeelden uit het Zuiden. Vergeet ook niet dat sommige onder ons nu een tweede huis in Frankrijk of Italië hebben, ze weten hoe er daar wordt geleefd.
 
 
♣ DESIGN EN NATUURBEWUST
 
Natuurlijke materialen en strakke vormen bepalen de sfeer bij menig tuinontwerp op de Tuin & Sfeer beurs. Ook kunststoffen materialen passen hier perfect. Strakke setting : Tafels en strakke banken om languit in te liggen terwijl je armen en handen rusten op de rugleuning. Deze hedendaagse buitenmeubels zijn perfect om in te loungen in de pure zin van het woord.
De hoofdindruk: een lichte, rustgevende, overzichtelijke, open ruimte met natuurlijke kleuren. Wit , groen overheersen, maar  de tuin speelt een spel met de accenten licht en lucht, open- en beslotenheid en eenvoudige vormen in een stakke, natuurlijke omlijsting met hagen, banboe en groenblijvende klimplanten. Direct aanraakbare natuur, maar ook verrassende, stijlvolle high-tech-elementen. Privacy volop, maar helemaal van deze tijd. In deze strakke vormgegeven tuinen lopen binnen en buiten geruisloos in elkaar over. De natuur is heel dichtbij, waardoor zelfs de glazen serre het gevoel geeft van buiten te zijn. De natuur is iets om zuinig op te zijn. Daarom wordt er op de Tuinbeurs aan ieder detail aandacht gegeven.
 
♣ Paul 's designpotten
 
Bloemenhofke lanceert nieuwe Paul’s design potten zowel voor binnen als buiten . Ze worden vervaardigd in Belgie , dus “ topkwaliteit “ .
De potten zijn krasvrij en 100% winterhard met vorstvrij garantie van “ 5 jaar “ . Paul’s   designpotten bieden verschillende mogelijkheden en voordelen , het is maatwerk zodat de klant zelf kan kiezen welke maat en vorm hij of zij wil .
Ook wat kleur betreft  is er een zeer groot gamma . Paul’s desginpotten worden exclusief voorgesteld op Tuin & Sfeer.
 
 
♣ Buitengewoon genieten
 
Bij Vivandi vervaardigd men onderhoudsvriendelijke Schuttingen uit hoogwaardig aluminium. U heeft de keuze uit verschillende opvullingen zodat u de stijl kunt kiezen die het beste bij uw tuin past.
Wij maken gebruik van duurzame materialen die aan de hoogste eisen voldoen. Een Vivandi schutting is een sfeervolle aanvulling voor uw tuin. waarmee u voor een lange tijd van uw tuin kunt genieten.
Vivandi producten zijn verkrijgbaar bij een geselecteerd dealer netwerk in Nederland en België. De Vivandi dealer staat u bij voor advies op maat.
Voordelen Vivandi schutting
-Tijdloos –Duurzaam
-100 % recyclebaar
-Modulair op te bouwen
-Voorzien van Qualicoating
-Te combineren bij iedere stijl
-Nadien in hoogte bij te stellen
-Rvs bevestigings materiaal in kleur
-Meerder kleuren verkrijgbaar
-Verlichting en irrigatie in te bouwen
-Ook voor dakterras
 
 
♣ KANTOORTUIN
 
Het is steeds gebruikerlijker om (gedeeltelijk) vanuit huis te werken. Ook worden er vaak veel uren gedraaid, zodat er minder tijd is om van de tuin te genieten. Daarom wordt het tijd om de tuin bij het kantoor te brengen. Deze kleine tuin is een extra, multifunctionele ruimte bij het thuiskantoor geworden. Geschikt als stadstuin van een moderne familie die bovendien begaan is met het milieu.
De eigenaars krijgen de ogelijkheid om de tuin het hele jaar door te beleven en zo regelmatig te ontsnappen aan het drukke (kantoor)leven. De buitenruimte is ook praktisch om klanten te kunnen ontvangen. De ontwerper is milieubewust, vandaar dat ook containers ingebouwd worden in een houten tuinkast. Deze creatieve oplossingen zijn voor de stadstuin of kleine tot middelgrote tuin bruikbaar.
 
 

 


 MURPROTEC is sinds 1954 Europees marktleider inzake vochtbestrijding.
Wij behandelen – steeds gewaarborgd en resultaatgebonden – de volgende problemen:
 
-         Opstijgend vocht
-         Kelderdichting
-         Condensatieproblemen (beslagen vensters, muffe geur)
-         Schimmelvorming
-         Salpetervorming
-         Gevelproblemen (slagregen)
 
Werken extern verzekerd door Ethias.
Gratis expertise.
30 jaar waarborg (tegen opstijgend vocht).
Sinds 1954.
Vestigingen in Vlaanderen : Hasselt – Leuven – Antwerpen – Gent – Kortrijk
 
Vocht laat niet enkel de waarde van uw woning aftakelen, het bedreigt ook uw gezondheid en die van uw familie, en het jaagt bovendien uw energiekosten tot 30 % de hoogte in !
 
Genoeg redenen om een kijkje te nemen op onze website :
 
 
www.murprotec.be
 

♣ ELEGANTIE EN ROMANTIEK
 
De chique charmante stijltuinen beleven hun hoogtepunt als de geweldige rozen bloeien. Maar ook de rest van het jaar is het er geweldig vertoeven. Van buxushaag tot fontein, van een slingerpadje tot een rozenboog alle romantische clichés worden hier ingezet op Tuin & Sfeer zonder dat het oudbollig wordt. De smeedijzeren meubels en accessoires met hun decoratieve dessins zijn hier helemaal op hun plaats, net als de strikken en engeltjes. Enkele felle accenten geven het geheel een frisse eigentijdse uitstraling zodat men reeds op Tuin & Sfeer kan wegdromen over de zwoele en met zweemzoet geurende bloemen gevulde zomeravonden.
 
 
 
DE MINI-MAXITUIN !
« Maximaal tuingenot op een kleine oppervlakte 
Aangezien de bouwgronden alsmaar kleiner worden, krijgen we uiteraard ook kleinere tuinen.

Het is daarom belangrijk om die kleine oppervlakte zodanig in te delen en aan te kleden, dat je het gevoel hebt toch alle luxe te hebben van een grote tuin.

 

Eén van de mogelijkheden om dit te bereiken is het “dubbel gebruik” van bepaalde tuinelementen.
Bijvoorbeeld:

Een tweede mogelijkheid is ervoor te zorgen dat bepaalde standaard tuinelementen je meer luxe geven dan normaal.

Bijvoorbeeld:

·         Een gewone houten zitbank vervangen door een ‘lounge sofa’;

·         Led-verlichting die met verschillende kleuren ook verschillende sferen creëert in de tuin.

 

 

 


  TUINDECORATIE

Naast modeltuinen tref je op Tuin & Sfeer ook professionele voorbeelden van hedendaagse en klassieke decoratie en tuinornamenten aan. Ze dienen om je tuin een eigen karakter te geven. Zo breng je de buitenomgeving volledig in harmonie met je eigenheid én met de karakteristieken van de woning.

 

 


 

TUINAANLEG & - ONDERHOUD

Als je graag thuis een groen paradijs wil scheppen, maar niet goed weet hoe je het moet aanpakken, dan kan je op Tuin & Sfeer  professionele vakmannen aanspreken die je graag helpen met het aanleggen, heraanleggen en onderhouden van je tuin.

 


WATERELEMENTEN

Zie je het zitten om helemaal te herbronnen in je eigen achtertuin? Leg dan een visvijver of een ecologische zwemvijver aan. Dankzij het rustgevende gekabbel van water, valt alle stress en spanning van je af. De tuin wordt een oase van rust, waarin alle zintuigen verwend worden. Wie interesse heeft voor de aanleg van een water- en of zwembadpartij, moet dit jaar zeker zijn licht opsteken op Tuin & Sfeer. Er zijn talrijke standhouders aanwezig die zich op deze specialiteit richten, de trend welness zet zich voort en vertaalt zich in he tuingebeuren.

 


 

♣ HAAL HET ZONNETJE IN HUIS MET EEN   VERANDA OF TUINKAMER

 

Oranjerieën, serres, wintertuinen, tuinkamers, … De experts laten je zien hoe je deze ruimten ‘metamorfoseert’ tot een aangename en betoverende omgeving. Enkele kleine details kunnen volstaan om een totaal ander gevoel op te wekken… Beslist de moeite om praktische tips te verzamelen!

 

 


♣ TUINIEREN TEGEN STRESS

 
Uit onderzoek blijkt dat het bezit van een tuintje een gunstig effect heeft op onze gezondheid.
Dit onderzoek van dr. Agnes Van den Berg, docente omgevingspsychologie bij de Wageningen Universiteit in Nederland heeft uitgewezen dat een half uur tuinieren na een stressvolle taak de concentratie en de stemming aanzienlijk verbeterde en het stresshormoon sneller daalde dan bij de personen die een half uur moesten lezen na de stressvolle inspanning. Zo zie je maar dat contact met de natuur een gunstig effect heeft en het zien alleen al rustgevend werkt.